Op 16 jarige leeftijd is (aanstaande) slager Westerman naar Utrecht gegaan om een dagopleiding te volgen op de middelbare Slagersvakschool. Deze opleiding werd succesvol afgesloten en met het diploma op zak, ging slager Westerman de militaire dienst in. Daarna heeft hij zo’n 1½ jaar in loondienst gewerkt.

Op 17 november 1993 kon hij de deuren van zijn eigen bedrijf openen: Slagerij Westerman. was een feit. In de afgelopen 17 jaar is er veel veranderd. Het centrum van Veendam heeft een metamorfose ondergaan en ook de winkel is diverse keren verbouwd tot een eigentijdse, moderne winkel.

De consument is ook veranderd, ze zeggen wel eens dat er de laatste 17 jaar meer veranderd is dan in de afgelopen 30 jaar bij elkaar. Denk alleen maar aan de mobiele telefoon, internet verbindingen. Consumenten verwachten steeds meer kant-en-klaar producten van de slager. Onder kant-en-klaar vallen niet alleen de kant-en-klare maaltijden en de maaltijdcomponenten, maar ook kant-en-klare salades, pakketten voor de barbecue, waarbij de producten  geproportioneerd, gekruid en voorgegaard wordt. De consument is ook kritischer geworden op de prijs/ kwaliteit verhouding, service en hygiëne. Ook hier proberen we zoveel mogelijk ons best te doen.

Laatste jaren hebben we ons toegelegd op het catering en party gebeuren. De klant, particulier of bedrijf, kan bij ons een compleet feest laten organiseren.

De naam van de zaak is Westerman, Keurslagerij :de zaak is afkomstig van opa en oom van de huidige slager Westerman. Beide hebben zelf ook een slagerij gehad . Opa Willem Westerman is ooit een slagerij begonnen in Heiligerlee (Kloosterholt) en is later verhuisd naar Winschoten (Langestraat). Oom Egbert Westerman heeft jarenlang die zaak mogen voortzetten met daarbij later een filiaal in Veendam (Kerkstraat).

Helaas is oom Egbert Westerman vroegtijdig overleden en was de Gert Westerman te jong voor eventuele voortzetting en is die winkel verkocht.

Opa en oom Westerman hadden een leus: Ieder roept uit volle borst: “Fijn is Westerman’s leverworst”. Dat probeer de derde generatie Westerman ook te bereiken.


Gert Westerman.

Westerman keurslager & Keur Culinair

Winkelcentrum Autorama
Beneden Oosterdiep 165 Veendam
9645 LN Veendam
0598-612700

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 21:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:30
zondag Gesloten